top of page

Fönster & Dörrar

Är det dags att byta fönster ? Då har du hittat rätt!

Vi är specialiserade på restaurering av gamla dörr fönster och möbler, våra snickare är professionella inom sitt område med oss kan du beställa möbel, dörrar, fönster och kök. Vi tar med och installerar de möbler, dörrar, fönster eller kök  du väljer.  Ofta får vi förfrågningar på att återställa hus och lägenheter enligt gamla ritningar och förlagor. Det är alltid roliga och givande projekt (se gärna under menyn ‘galleri’ – där finns en del arbeten presenterade). Finsnickeri ligger oss varmt om hjärtat. Utöver det vill ofta kunder att vi bygger enligt deras egna inspirationskällor, te x från bilder eller tidningsurklipp. Det handlar ofta om att bygga walk in closets, köksinredningar, fönster, dörrar, bokhyllor eller andra förvaringsytor.

I

Måttbeställda träfönster – till just ditt hus

 

Fönster är den fönstertillverkare som kan leverera måttbeställda fönster till hela ditt hus, från små källarfönster till altandörrar. Vi tillverkar även halvrunda och runda fönster.

 

Fönstren är en viktig detalj på huset. De ska släppa in ljus i rummen och samtidigt stänga ute regn och kalla vindar. Fönstren har dessutom stor betydelse för byggnadens karaktär. Det är den byggnadsdel som påverkar mest för att huset ska bli trivsamt inomhus samt ge en känsla av balans på utsidan. Alla våra fönster tillverkas efter beställning och i samråd med kund. Våra fönsterpriser har därför inget extra pristillägg för udda mått. 

VINÄS KULTURFÖNSTER – NYA KLASSISKA FÖNSTER

Vinäs kopplade kulturfönster och fönsterdörrar har en design och träprofiler som inspirerats av klassiska fönster – men med moderna värmeekonomiska egenskaper. De passar därför till varsamma renoveringar av äldre hus där man med nya fönster vill återskapa det ursprungliga utseendet på huset. Vinäs kulturfönster passar även till nybyggnation, där äkta spröjs ger husfasadens ögon en känsla av harmoni. Vinäs kulturfönster tillverkas både med 1+1-glas och med 2+1 glas. 

ISOLERGLASFÖNSTER – BEKVÄMT TREGLASFÖNSTER MED KLASSISKT UTSEENDE

Den invändiga mjuka S-profilen återfinns naturligtvis även på vår modernare variant av fönster och fönsterdörrar. Isolerglasfönster har trippelglas med tre stycken glas sammanfogade till ett 3-glas-paket som inte går att dela på, vilket är till fördel vid rengöring då det endast är två ytor som behöver rengöras. Eventuell spröjs är utanpåliggande och löstagbar, alternativt integrerad i isolerrutan.

FASTA FÖNSTER

Välisolerade 3-glasfönster för fasader där man vill ha stora glasytor men inte har behov att kunna öppna fönstren

VERANDAFÖNSTER & VERANDADÖRRAR

Inglasning av verandor och uterum behöver inte längre göras med stora opersonliga glasytor. Med Vinäs Verandafönster och Verandadörrar, som har enkelglas och äkta spröjs, kan uterummet göras till en vindtät oas i samma anda som övriga delar av huset.

PRIS FÖR NYA FÖNSTER?

Har du redan en idé på vilka fönster som skulle passa till ditt hus? Då är du välkommen att begära ett prisförslag från oss.

Galleri

Vi arbetar inom flera olika områden

  • Black Instagram Icon

Du kan följa os på instagram

bottom of page